dinsdag 16 april 2013

Sportkooien, uitgelicht hockeycourt..

Wat u zou moeten weten over sportkooien...


Weer een week verder, de hele week heeft eigenlijk in het teken gestaan van hockey en korfbal.

Komende week volgt er een uitbreiding van sportkooien, hockeycourts.
Sportkooien lijken vaak hetzelfde, echter hockey-courts vormen hierop een uitzondering. Voor diegene die hierin geïnteresseerd is, deze blog. U kunt voetballen in een hockeycourt, andersom niet!!

                                Hockey-, voetbal- of pannacourt?

                             Uitgelicht, het hockeycourt.


De ondergrond of speelvloer.

Voor de veiligheid is het belangrijk dat er in een hockeycourt kunstgras ligt. Het liefst kunstgras dat ook op een professioneel hockeyveld ligt, dit i.v.m. het rollen van de bal. Je kunt namelijk wel voetballen op hockey-kunstgras. Hockeyen op een voetbalgrasmat, dit heeft een langere pool werkt niet, de bal rolt niet!
Daarnaast hebben we een tussen-oplossing waarbij de vezellengte tussen die van voetbalkunstgras en professioneel hockeykunstgras ligt.


Harde ondergronden.

Ook kun je op een harde ondergrond best een balletje trappen, op een rubberen gietvloer of gecoat beton. Deze hebben we ook in ons assortiment. Ook kun je prima op een goed gelegde tegelvloer een balletje trappen, net als basketballen. Een hockeybal krijgt echter veel te veel snelheid op een harde ondergrond en in het kader van de veiligheid is dit niet verstandig. Ook kan een oneffenheid in een tegelvloer voor gevaarlijke onverwachte bewegingen van de bal zorgen.

Een goed hockeycourt is dus ten alle tijde voorzien van een goed gelegde kunstgrasvloer met het juiste type kunstgras. Korte vezel.

Wij leveren dit in diverse kleuren en kunnen op verzoek ook uw sponsorlogo verwerken in de speelvloer. Ook de belijning leggen we in een afwijkende kleur kunstgras i.p.v. het verven van de belijning. Daarnaast hebben we de budgetoplossing om een bestaande asfaltvloer te egaliseren en daar kunstgras overheen te spannen.


De wandafwerking

Een voetbalcourt kan afgewerkt worden met diverse materialen, hier is de keuze groter, heel eenvoudig omdat de bal een veel grotere diameter heeft en zachter is dan een hockebal.

Hockeycourts onderscheiden zich dus door wandafwerkingen met een fijnere maas. Staalmat: leverbaar in diverse Ral-kleuren. En net als voor de wandafwerking geldt dit natuurlijk ook voor de doelen.
En de wanden kunnen naar wens afgewerkt worden met een ronde leunbuis in kleur naar keuze, maar ook zonder leunbuis heeft u een prima kooi. 


Geluidshinder

Diegene die het nieuws af en toe volgt, weet dat er regelmatig kooien gesloten worden door geluidshinder. Dit gaat dan meestal ook nog om panna- of basketbal-voetbalkooien.

Stelt u zich eens een niet geïsoleerde kooi voor waarin ook nog gehockeyed wordt!!

Op een lokatie die een beetje afgelegen ligt, volstaat een niet geïsoleerde kooi prima, ook hebben we een tussen-oplossing, contactgeluidsarme kooien. Echter daar waar een kooi midden in de woonwijk staat, is het zeer verstandig om na te denken over een maximaal geïsoleerde kooi. Deze worden geleverd met een tuv-certifaat. een voetbal die van 5 meter afstand tegen de wand geschoten wordt, geeft op 5 meter afstand van de kooi slechts 68 decibel = ongeveer geluid van een normaal gesprek!


Deze kooien zijn gebouwd van IPE-profielen, waarbij de staafmatten volledig in rubbers "hangen".
Voetbalkooien grote maas, hockeykooien. kleine maas.

Slagplanken

Daarnaast worden hockecourts afgewerkt met slagplanken.
Deze voorkomen dat de ballen rechtstreeks tegen de wand komen en absorberen de energie van de bal.Hiervoor heeft u de keuze uit: rubbergranulaat in een speciaal gezet profiel, kunststof> PE of hardhout. Allen leverbaar in verschillende hoogtes.


                                                Rubbergranulaat in profiel.

De doelen

Ook de doelen zijn bij geïsoleerde kooien iets anders, hier wordt ook contactgeluid verminderd doordat de doelen opgebouwd zijn uit panelen, welke door rubbers van elkaar gescheiden zijn. En bij de hockey/kooi is ook hier de afstand van de spijlen of de maaswijdte van de matten kleiner.Een kooi zoals ik hier omschreven heb is weliswaar duurder dan de andere kooien in ons assortiment, maar voorkomt overlast en het voortijdig gesloten worden. En dit type kooi gaat vele jaren mee vanwege een bijzonder solide constructie..
En een hockeycourt is ook geschikt om in te voetballen, en er kunnen zelfs baskets in geplaatst worden! Andersom meestal niet.

Open of gesloten.

Een van de laatste keuzes die u moet maken, of de 1e. Hoe u dit maar bekijkt.
Hoe hoog moeten de wanden worden?
Hier geldt, van c.a. 80 cm hoog tot 4 meter hoog, en bij grotere hoogtes kan de kooi ook van boven gesloten worden.
Veel verkeer, of bepaalde sluitingstijden gewenst. Dan is een volledig gesloten kooi de juiste keuze.


Voorbeeld van een gesloten voetbalkooi met goed gelegde tegelvloer.


Dus.....
  -Weet welke sporten u wilt bedrijven.
  -En..Waar komt de kooi te staan.
  -Wilt u de toegang kunnen reguleren?Dit voorkomt onnodige ellende en verspilling van gelden, en het belangrijkste: de veiligheid van de gebruiker.
Ga dus bij de aanschaf van een sport- en spelkooi niet te snel over tot beslissen, dit kan u achteraf een fikse kater schelen.


SKWshop levert diverse modellen, voor iedere omgeving en voor ieder budget een passende oplossing.

En indien u voor absolute top gaat, wij kunnen wandafwerking leveren, die na verzinken en coating, volledig vrij is van eventuele puntjes. Ook hier geldt, u maakt de keuze, wij geven de voor en nadelen aan, zodat er achteraf geen verassingen ontstaan en u dus weloverwogen een keuze kunt maken. 

Roestvorming.

Het laatste weetje van deze blog.
Kooien welke in een omgeving van zoute lucht geplaatst worden, kunnen beter niet voorzien worden van electrolytisch verzinkte materialen. Deze zinklaag is dunner en na een bepaalde periode zal de corrosie hier grip op krijgen. De garantie is dan meestal verlopen en u zit met de gebakken peren.


Ik hoop met dit verhaal een tipje van de sluier opgelicht te hebben mbt waar u om moet denken bij de aanschaf van een kooi. 

Indien u advies nodig bent, u kunt altijd bij ons terecht.


De hartelijke groeten van allesvoorbuiten.

                                 

                    Leverancier van uw sportkooi op maat!


Voetbalcourt uitgevoerd met de tussen-oplossing, de wanden hebben een verminderd contactgeluid.

 
Geen bewoners in de buurt, dan voldoet deze uitvoering prima.
Een duurzame en voordelige oplossing.

Ook sterk in voetbaldoelen, hockeydoelen, dug outs, en veldafscheidingen, duurzaam en voordelig.


                                                    

              (Terug) Naar de site van SKWshop
Geen opmerkingen:

Een reactie posten