zaterdag 7 december 2013

Pannasoccer, een redactioneel stukje..Regelmatig wordt er bij het besluit tot aanschaf van een pannaveld of pannakooi te snel beslist en is het eindresultaat, niet datgene wat er vooraf verwacht werd. Bij het inwinnen van een goed advies kan dit voorkomen worden. Daarom dit blog, om uw te ondersteunen in het maken van uw beslissing bij uw zoektocht naar een pannaveld of kooi.


Pannasoccer.
                                                                 
Pannasoccer. Scoren, techniek maar vooral de bal door de benen van de tegenstander spelen, daar draait het om! Het poorten.

Pannasoccer is ontstaan uit de Surinaamse straatvoetbal-cultuur. De vertaling voor het woord is ‘poortje’, wat in het voetbal staat voor, de bal door de benen spelen van je tegenstander. Wanneer je een "poortje" of "panna" scoort bij je tegenstander, betekent dit een "knock-out"! Van 1 tegen 1, tot, 5 tegen 5 spelers.
Hieruit is het uiteindelijke pannaveld en huidige panna-voetbal ontstaan, een steeds populairder wordende sport in Nederland. Een pannaveld kenmerkt zich door de kleine doeltjes, omdat als benoemd, het voornamelijk gaat om de techniek en het poorten. Het “dollen” van de tegenstander is dus belangrijker dan scoren!
De markt biedt u een ruime keuze uit panna-velden en panna-kooien. Open, gesloten, groot, klein, diverse verschillende afwerkingen en kwaliteiten.

Klein maar fijn, ideaal op schoolpleinen. Pannaveld. PS50


Belangrijk bij uw keuze is? “Waar komt de kooi of het veld te staan?” U wilt uiteindelijk niet in uw tuin zitten en de hele avond irriterend contactgeluid horen van de bal tegen de wand. En datgene wat vreugde in uw wijk moest brengen, uiteindelijk zorgt voor tweespalt en strijd, door contact-geluidsoverlast.

En het is een gegeven dat spelende jeugd, lawaai maakt, hier kunt u dan weer voor de oplossing kiezen om een afsluitbare kooi te nemen, zodat bepaalde tijden kooi gesloten kan worden en er niet in gespeeld wordt…. Hoeveel buren hebben we zelf vroeger wel niet geplaagd met ons straatvoetbal?

En er zijnsituaties waar het verstandiger is om ook de kooi van boven dicht te maken. Drukke weg in de buurt, bal in de tuin van anderen... Een volledig gesloten kooi dus.


Een zeer luxe uitvoering van een gesloten kooi


De locatie is dus een zeer zwaarwegende factor met betrekking tot het maken van de juiste keuze van het type veld of kooi.

Speelondergronden:
U heeft de keuze uit verschillende ondergronden, waaronder;

Kunstgras:  Kunstgras op Lava, kunstgras op een foamlaag, kunstgras op foam op een bestaande ondergrond, vastgezet met rvs-strippen. En dan nog eens de verschillende soorten kunstgras en de verschillende Infill-mogelijkheden. En wist u dat u ook bij kunstgras voor een valdempende ondergrond kunt kiezen? Ons advies is de LSR 24mm. kunstgrasmat als u voor kunstgras kiest.

Waterdoorlatend beton, met diverse kleuropties als afwerking.
Rubber: Een giet-rubberen speelvloer, met val-dempende eigenschappen, leverbaar in diverse kleuren. Een dikkere laag is een hogere valdemping. Voor een pannavloer voldoet een laag van 2cm prima. 1 cm onderlaag en een toplaag van 1 cm in de gewenste kleur.

Luxe geluidsarme voetbalkooi met kunstgras speel-ondergerond


Maar wordt het plezier nu echt groter van een kunstgrasmat, een val-dempende ondergrond of waterdoorlatend beton? Stelt u zichzelf deze vraag.
Wij hadden vroeger ook wel eens de knieën of handen stuk door een potje straatvoetbal, en hoe erg vonden we dat nu echt? Een leuke ondergrond is dus wel erg mooi, maar geen noodzakelijk kwaad voor een leuk sportief potje pannasoccer.

Onderhoud.
Hoe organiseert u dit?

Ons advies, laat u goed informeren en ga niet over een nacht ijs. Bij de juiste keuze wordt uw pannakooi of pannaveld pas echt een aanwinst voor uw omgeving. En weet.. bij een groter pannaveld, voetbalcourt of omnisportkooi komt er nog meer kijken, zoals; drainage....Of wat dacht u van een hockeycourt of welke sporten nog meer in de kooi....welke mogelijkheden en onmogelijkheden zijn er? 
                                

       Op een goed gelegde tegelvloer kun je dus prima een potje  panna-soccer spelen.
Nog een voorbeeld van een volledig gesloten omnisport-kooi met tegelvloer.Kwaliteits-standaard SKWshop.
De staalmatten in onze pannavelden en sportkooien zijn verzinkt na lassen, hierdoor durven we u 20 jaar garantie op doorroesten te geven! Vandalisme uitgesloten, vanzelfsprekend.


Vriendelijke groet,

Karin van Dijk


Geen opmerkingen:

Een reactie posten