zaterdag 20 juli 2013

De valse betutteling.."Meneer, u mag geen bier verkopen in uw tankstation." Even later zie ik een reclamespotje voorbijkomen, hoe geweldig leuk ons leger wel niet is. Hoe je een briljante carrière kunt maken en de mooiste avonturen beleeft.

Bizar eigenlijk al die tegenstrijdigheden. Sinds ik ondernemer ben kijk ik heel anders naar onze maatschappij, beter gezegd anders naar hoe deze bestuurd wordt.
Kamerdebatten over een hoofddoek, terwijl onze eigen jeugd, de spijkerbroek op de knieën heeft hangen, je de onderbroek kan zien en een pet achterstevoren op het hoofd heeft.

Waar gaat het allemaal over. De valse betutteling over wat wel en niet mag, het bizarre spel tussen links en rechts en de gedrochten die daar uit voort komen. Nederland ligt op zijn gat en de non-discussies blijven maar gevoerd worden.

Er moet geld naar de bestrijding van jeugd werkelozen, wordt er al weer volop in de Haag geroepen. Als ik iets geleerd heb de afgelopen jaren, dan is het wel dat geld de oplossing lijkt voor bijna alles. Geen plan, waar middelen voor nodig zijn, gewoon geld..... Hou toch op! Op iedere werkeloze straks weer een coach, een werkbegeleider en opleidingstrajecten, Naar welke baan?... Er is een zeer eenvoudig middel om werkeloosheid te bestrijden en dat is het stimuleren van ondernemerschap. Maar nee, wij bespreken de zelfstandigen-aftrek, waardoor we weer een actie in willen voeren, die ondernemerschap afremt. Briljant!

"Wat lees ik hier?"
Miljoenen in een schaats-tempel stoppen, op dit moment??? Als de cijfers kloppen en dit veel rendement oplevert, dan is het toch vrij eenvoudig om hier particuliere investeerders voor te vinden. Er zijn echt nog wel mensen die het leuk vinden om riante rendementen te behalen. En het geld van de overheden en semi-overheden dat kunnen we beter even anders besteden. Besteed bijvoorbeeld dit aan startende ondernemers, of aan de verpaupering in wijken die je steeds meer ziet, maar schaatsen?

En onze participatie in Europa...Weten jullie dat bijvoorbeeld Heinz 750.000 Europese subsidie heeft gekregen voor onderzoek naar minder zout in eten.

De EU een 3 jarige Kerstroos-lobby campagne ondersteunt met 1,06 miljoen Euro, om meer Kerstrozen te verkopen.

Onze EU een maaltijd bij de Lufthansa als agrarisch export-artikel ziet en daardoor subsisie hiervoor verstrekt wordt.

Probeert u als startende ondernemer maar eens geld los te krijgen.

Als we ophouden met dit soort onzin, kunnen we misschien zaken als de zelfstandigen aftrek behouden, de pomphouder een flesje wijn laten verkopen. Stoppen met de valse betutteling, de btw terug naar 19%, en lieve regering, breng het a.u.b. eigen huishoudboekje op orde. Dan zijn we volgens mij al een heel stuk verder.

Of ben ik nu te kattig :-)

Hartelijke groet van allesvoorbuiten,Voetbaldoelen, dug outs, fietsparkeren, parkmeubilair en meer

En met SKWshop,..er staan weer hele mooie ontwikkelingen voor de deur, samenwerkingsverbanden die uitgebreid worden, gesprekken met nieuwe potentiële partners gepland. Hierover na de vakanties meer..

Dus, 1 ding is voor mij wel zeker, deze onderneemster houden ze niet meer tegen, wat de overheid en/of Europa ook bedenkt. Straks heel Nederland vol met mijn rookoverkappingen en pannavelden. Grappig eigenlijk.... Compleet tegenstrijdige producten, die erg goed lopen bij ons.


Tot de volgende keer, deze dame gaat nu eerst een vakantie boeken...eten, drinken, zon en verder even niets, we komen eraan! Evenjes weg van het juk van de Nederlandse betutteling.

                                                         
                                                 
                                              Kos... here we come ;-) *****


Geen opmerkingen:

Een reactie posten