donderdag 6 december 2018

Nieuw in ons assortiment: Boomrooster Corten.


Het 1e blog van onze stagiaire Kiowa :-)

Bomen hebben een belangrijke functie in de stedelijke omgeving. De bomen worden niet alleen gebruikt als sieraad en om het leef-woon genot te vergroten maar ze hebben ook en belangrijke functie. Bomen zorgen er namelijk voor dat er een schone lucht geproduceerd wordt. Daarnaast bevochten ze de lucht en doordat de wortels van de boom water nodig hebben nemen zij het overtollige water op uit de grond en voorkom je overstromingen.

Door dat de boom een belangrijke functie heeft wil je ze natuurlijk beschermen tegen voertuigen en personen die over de wortels heen rijden en lopen. Met de boomrooster Corten doe je dat!
De boomrooster Corten beschermt de wortels van de boom en het schors van de stam. Daarnaast zorgt de boomrooster Corten ook voor de veiligheid van de omgeving. Doordat boomrooster model Corten leverbaar is in twee kleuren: Zwart en Corten-roest kleur gaat hij op een mooie manier in de boom en zijn omgeving.

Afgebeeld: Boomrooster Corten vierkante uitvoering. Patroon S2, Corten-roest kleur.

Boomrooster Corten is leverbaar in twee uitvoeringen: Vierkant en rond.
De uitvoeringen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en patronen. Boomrooster Corten bestaat uit een onder frame en het boomrooster zelf. Het frame bestaat uit twee delen, het rooster uit vier.
Zo is de boomrooster makkelijk zelf te plaatsen!


Afgebeeld: Boomrooster Corten vierkant, Weergave van het onder frame en boomrooster


Wat maakt de boomrooster Corten zo speciaal?
Boomrooster Corten is gemaakt van COR-TEN-staal en wordt standaard geleverd met de dikte van 10mm. Het onderliggende frame voorkomt belasting en beschadiging van de wortels, op deze manier worden de wortels van de boom beschermd. Dit wordt gedaan doordat het maaiveld van de boom gelijk blijft. Tevens zorgen deze boomroosters ervoor dat er gemakkelijk water en zuurstof bij de wortels kan komen.


Wat is COR-TEN-staal?
De naam Corten is gekoppeld aan de maatregering met ijzen en als basis waaraan Fosfor, koper, nikkel, chroom en silicium zijn toegevoegd. De sterkte van het metaalsoort is vergelijkbaar met andere staalsoorten zoals, roestvrij staal.
Een groot voordeel van dit type staal is het corrosie bestendig is. Dit komt door dar het staal een beschermlaag vormt die zich weert tegen de zwaardere weersomstandigheden zoals, regen, ijzel en sneeuw. Zo wordt er een schild gevormd en gaat het staal een levensduur mee.
Zo gaat dit type staal gemiddeld 10x langer mee dan de reguliere staalsoorten. Hieruit blijkt dat dxe staalsoort een bijzonder sterk materiaal is en ook de duurzaamheid ervan is ruimschoots bewezen.
Je hoeft dit type staal niet te onderhouden en is daarom ook 100% recyclebaar! Het materiaal is goed verkrijgbaar, straalt warme uit en is relatief licht in gewicht. Dit maakt het materiaal aantrekkelijk in gebruik


Boomrooster Corten is leverbaar in diverse patronen. 

Patronen boomrooster Corten rond. 


Patronen boomrooster Corten vierkant

Afgebeeld: Boomrooster Corten vierkant, Patroon S2. Kleuren: Zwart en Corten-roest


Indien u interesse heeft in deze boomroosters of meer informatie wenst,
bezoek dan onze website: Boomrooster Corten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten