zondag 6 juli 2014

EK 2032EK 2032


Anno 2032.................Nederland heeft zich alweer niet geplaatst voor een groot toernooi! Dit keer vliegt het er in de voorronde van het EK er alweer uit.... Met een beetje weemoed denk ik terug aan de tijden dat we finales speelden, kampioen werden. 1974, 1978, 1988, 2010 2n 2014. Wie kent deze jongens nu niet; Cruyff, van Hanegem, van Basten, Krul, Kuyt, Gullit, Koeman, Robben, allemaal grote namen uit vervlogen tijden.

Terugdenkend kunnen we het allemaal herleiden naar 2015, overheden besloten toen dat de amateurverenigingen geen korting meer kregen op gas, licht, huur en zaken als het verwijderen van afval. Ook draaiden ze op voor het onderhoud van hun sportaccommodatie. Deze beslissing werd genomen in de recessie die de economie voorgoed veranderde.

Door deze recessie kregen de clubs ook nog eens steeds minder sponsorgelden en was het een periode waarin het ook nog eens steeds moeilijker werd vrijwilligers te vinden voor werkzaamheden op de sportaccommodaties.Forse contributieverhogingen.


Om een en ander toch te kunnen blijven financieren werden noodgedwongen de contributies fors verhoogd en hierdoor konden steeds minder kinderen sporten. Hoge werkeloosheid, en een inkomensdaling van de werkende Nederlander, die ook nog eens met te hoge schulden zat doordat banken in de jaren daarvoor mensen hadden uitgelokt tot veel te hoge hypotheken en foute beleggingen.
Deze tendens heeft zich een aantal jaren jaar voortgezet, waardoor er steeds minder nieuwe voetballertjes bijkwamen en verenigingen failliet gingen.

In 2024, was het aantal amateurverenigingen al gehalveerd en konden alleen de kinderen van mensen met hogere inkomens nog sport bedrijven. Voetbal was inmiddels een elitesport geworden. Helaas, voor Nederland weinig kans meer op roem en victorie op grote toernooien.

Met weemoed denk ik terug aan de tijd dat sport nog voor iedereen bereikbaar was en we met ons allen, als 1 volk de successen van onze sporters meevierden. Maar toe maar, tijden veranderen nu eenmaal...toch?
Hartelijke groeten van #allesvoorbuiten,


Voorheen ook sterk in voetbaldoelen, dug-outs, ballenvangers en sporthekwerk. Maar helaas is deze markt min of meer verdwenen.Dug-out, DO150, wie kent deze nogGeen opmerkingen:

Een reactie posten