zaterdag 19 december 2015

Sportieve schoolpleinen, een doortrekkende trend?


Doortrekkende trend?


Zo terugkijken op afgelopen jaar, kunnen we stellen dat scholen en met name basisscholen steeds vaker kiezen voor een sportief schoolplein.
Een trend die we toejuichen, en niet alleen omdat we zelf leverancier zijn van producten hiervoor. Nee, nog wel meer omdat dit een geweldige compensatie is voor o.a. het wegsaneren van gymlessen door onze overheid, gecombineerd met onze jeugd die toch voornamelijk opgroeit met spelcomputers en hierdoor gewoon veel te weinig beweegt.


Recht op gratis sporten.

En, dit is en blijft voor ons een zeer belangrijk punt. Wij van SKWshop hebben de stellige overtuiging dat ieder kind recht heeft om te kunnen sporten. Sporten/bewegen is gezond, heeft een socialiserende en bij verschillende culturen en achtergronden een integrerende werking.
En daar waar schoolpleinen na schooltijden vrij toegankelijk zijn, kan de jeugd uit de omgeving ook nog eens heerlijk gratis sporten.

Kortom, een trend die we toejuichen en waarvan we hopen dat deze zich in 2016 doortrekt.

Een sportief schoolplein duur?

Dat hangt af van hoe het plein in wilt richten en hoe vandalismegevoelig de omgeving is.
(Antivandaal-oplossingen zijn nu eenmaal iets duurder dan standaard-oplossingen).

Veel scholen kiezen voor een paar losse voetbaldoelen, of 1 of 2 basketbalpalen.
Sportief plezier voor een relatief lage prijs.


Voetbaldoeltjes uit onze TRSD200-serie, elke pauze sportieve pret voor de leerlingen
Een voetbaldoel en een basketbalpaal zorgen al voor een hoop plezier.Pannavelden en sportkooien

Iets exclusiever, dan wordt er vaak gekozen voor een pannaveld of sportkooi. Het voordeel is dat er dan in een afgeschermde omgeving gespeeld wordt en de rest van het schoolplein dan geen last van het spel heeft. Ook wordt pannavoetbal ieder jaar weer populairder en maakt u uw leerlingen bijzonder blij.
Veel mensen denken bij een pannaveld direct denken aan duur. Deze overtuiging is absoluut niet waar, zo hebben wij bijvoorbeeld onze PS50-serie. Een zeer leuk ovaaltje. Een pannaveldje dat uitermate geschikt is voor basisscholen. Voordelig en zeer duurzaam, sportief plezier voor uw leerlingen. En ook bij andere aanbieders van sportieve speelplein inrichtingen kunt u verrassend voordelige oplossingen tegenkomen.

Belangstelling te over. Hier is gekozen voor een pannaveld uit onze PS50-serie

Pannaveld PS50 een ovaaltje van ca 6 meter

Iets luxer, maar nog steeds verrassend voordelig?

Pannaveldjes en pannavelden uit onze Premium-serie. Deze oplossing wordt vaak gekozen als het schoolplein ook na schooltijden toegankelijk is en er woonhuizen in de directe omgeving staan. Deze serie pannavelden is namelijk contactgeluids- en vandalisme-arm. Deze serie wordt al geleverd vanaf 4 x 6 meter.


Pannaveld Premium 5 x 10 meter, met speciaal gezette leunprofielen. De meest luxe uitvoering

Pannaveld Premium 4 x 6  meter in een basisuitvoering. Genoeg voor dolle pret op het schoolplein en uw jeugd buiten schooltijd.


Dit zijn slechts enkele voorbeelden van verrassend betaalbare sportieve schoolplein-oplossingen. Natuurlijk leveren we ook zeer grote en luxe multi-sportkooien, maar dan hebben we het over een ander prijssegment. En dit blog is alleen bedoeld om u ervan te overtuigen dat sportief plezier voor uw leerlingen absoluut niet duur hoeft te zijn.

Wij hopen in ieder geval, als aangegeven, dat de trend m.b.t, sportieve schoolpleinen in 2016 doortrekt. Gezond spelplezier voor de jeugd heeft alleen maar positieve kanten en als u interesse heeft, of gewoon nieuwsgierig bent, neem een kijkje op de site van SKWshop, of neem vrijblijvend contact met ons op. We informeren u graag en ons advies is altijd gratis.


Hartelijke groeten van Karin,
eigenaar van;

SKWshop, raadgevend leverancier voor de openbare ruimte en een passie voor plein- en straatsport.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten