dinsdag 26 maart 2013

Barbaars...

Het is bijna Pasen...


Pasen is van oorsprong een heidens feest, vroeger gingen we eieren zoeken met Pasen.
Het ei staat symbool voor een nieuw begin en de haas staat symbool voor vruchtbaarheid.

Getriggerd werd ik door de term heidens. Deze term wordt naast andere betekenissen, ook vaak de betekenis, barbaars toegekent. En we zitten in de 21e eeuw, barbaren waren we vroeger, toch...

Op tv bij het programma Radar lieten ze zien hoe we eieren tegenwoordig uitbroeden.. Pasen, eieren, kippen. Ik dacht dit ga ik even kijken..

Ik had hier geen flauw benul van, grote bakken eieren in broedkasten, die maar 1 x opengaan vanwege de kosten-efficiëntie. Het kuikentje dat een paar dagen te vroeg geboren wordt zit in het donker zonder eten te wachten totdat de kast opengaan. Het kuikentje dat net even te laat is gaat in de shredder... Over een lopende band waar de selectie goed, niet goed plaatsvindt. Zoals vroeger in de Duyvis reclame, maar dan echt!


Ik dacht maar 1 ding....barbaars, dit zou toch niet moeten mogen. Of het weer in Engeland, waar op het journaal te zien was hoe een boer samen met zijn hond een schaap onder meters sneeuw weghaalde en op deze manier probeerde te redden wat er te redden viel. De nieuwslezer moest glimlachen bij het zien van de beweging van de boer die zijn schaap op de sneeuw zette.
Er lagen nog meer schapen onder de sneeuw, waarvan je de aanname kon doen dat deze het niet zouden redden.... Glimlachen bij zo'n bericht.... Barbaars denk ik dan.

Zijn we dan nog zulke barbaren?
We zijn toch geciviliseerd? Even een betekenis opgezocht van civilisatie:


"Ontwikkeling die iemand of een groep heeft bereikt op het gebied van kunst, techniek en wetenschap".

Oke, denk ik dan...wij zijn dus bijzonder geciviliseerd: We beheersen de kunst van het eieren uitbroeden, hier hebben we namelijk techniek voor ontwikkeld en broeden nu eieren uit in de wetenschap dat deze dieren lijden. Nu begin ik dingen te begrijpen..

We zijn dus niet meer barbaars, maar bijzonder geciviliseerd... Dus als ik weer een dergelijk programma zie denk ik niet meer wat barbaars, echter wat zijn we toch bijzonder geciviliseerd.

Voor wie in civilisatie geïnteresseerd is, volg de link> Radar, het kuiken-thema begint na c.a.12 minuten


Vrolijk Pasen allemaal.


Ik ga weer verder met SKWshop, op een barbaarse manier, zoals in tijd waarin de eieren nog door de kippen werden uitgebroed. En ik geef vanaf vandaag persoonlijk een hele andere betekenis aan de term barbaars...


De groeten van,

Allesvoorbuiten, gelukkig op een barbaarse manier georganiseerd en gerund.


Oh ja, even mijn seo, voetbaldoelen, voetbaldoel, dug outs, ballenvangers en afgelopen week vandalisme-arme voetbaldoelnetten toegevoegd voor seniorendoelen, verkrijgbaar in clubkleuren en in wit.Blijkt een toppertje te zijn, slecht 325,- per stuk!


1 opmerking:

  1. de barbaren hebben zich vandaag ook gemeld in het rookbeleid, vrolijk pasen.

    BeantwoordenVerwijderen